Tuesday, October 21, 2008

cerita hari raya

hari raya tahun ni......beraya lagi kat ipoh, since husband kena stand by..so tak leh la nak raya jauh2 dari butterworth. affan pun dah pandai buat pilihan kat mana dia nak raya...."kita raya kat penang jer la mama". itu ayat anak rindukan bapak dia....maka sedihla cik nurul affan sebab mak affan beraya kat ipoh.

Kali ni mak affan pilih warna merah, papa affan & affan ikut jer (lagipun sure maleh nak layan mak affan punyer pujukan).... beraya kat ipoh sehari jer, pegi ziarah nenek & atuk, beraya kat kuala kangsar & terus pegi butterworth.

ramai yang tanya soalan cepu mas time raya ni, malas jer rasa nak jawab...tapi kitaorg dah standby jawapan....lom ade rezeki lagi. Orang lain masa raya kedua dok beraya lagi, kita ngan affan duduk rumah tengok tv....dah lapar baru keluar rumah cari sarapan then pegi standby sama2 ngan husband kat kem. Itulah kali pertama nya pegi tempat kerja suami kat butterworth ni.....warrrgghhh boring nyer.... apa lagi kitaorg pun sakan bergambar nak hilangkan boring. affan kata dia mcm pilot.....jadila nak bagi rasa pakai topi......bagi can la kat affan nak bermanja ngan papa time2 cuti ni.

raya ketiga kitaorg beraya kat bukit mertajam ziarah emak saudara dengan jalan2 kat penang. teringin nak makan kat nasik kandar line clear...masyaAllah! kena beratur panjang siap melintang depan kedai org lain.....uiiish..takdela nak tunggu baik beli kat kedai sebelah.

tapi yg bestnyer raya kali ni, hubby cuti lama....at least dpt gak kitaorg jumpa 16 hari dlm sebulan berbanding 4 hari sebulan mcm selalu..... hehehhehe, yg tak syoknyer time raya ni jugakla mak affan ni nak buat abiskan asignment yg berbaki....& study coz nak exam lepas raya...masa tulis blog ni...mak affan dah abis periksa dah..yahoooo!!!!...tapi alahai takutnyerla mengingatkan jawapan2ku itu.......



3 beranak di sisi nuri.




mcm first lady la pulak...perasan sungguh!



anyway, time raya...anak2la yg paling seronok. emak affan pun seronok jugak.

2 comments:

ee_zafrullahafham said...

salam
ni kakak khusna kan?
gaya penulisan hampir sama..hehe

KHUSNA said...

wahai zafrul..apakah yg kau lakukan disini??